Bouw orgelpositief/ Intoneerklavier

Orgelpositief tevens Intoneerklavier

Omdat ik na 6 jaren een drukke baan bij een grote multinational aanvaardde als Hoofd Technische dienst Consumer Electronics was er weinig tijd meer om met mijn orgelhobby verder te gaan en ook mijn vrouw en inmiddels 3 kindjes hadden natuurlijk recht op aandacht!

Na mijn pensionering kreeg ik meer tijd en besloot zoals gezegd mijn orgelhobby weer op te vatten en pijporgels te gaan bouwen. Op de Homepage zie je de afbeelding van mijn eerste werkplaats waar ik in 15 maanden mijn kleine positief/ intoneerklavier Opus 4 heb gebouwd. op de foto hiernaast bespeelt organist Erik Jan van der Hel het orgeltje tijdens de open dag van het "Bouwerskontakt" van de vereniging "Huismuziek", in 2011 gehouden in Wageningen. 

Inmiddels is de hele zolderverdieping van mijn huis ingericht als orgelwerkplaats.

Op het moment ben ik bezig met het bouwen van een groot Huis/ Koororgel, Opus 5, met drie klavieren,16 registers en  30 tonig pedaal. De pijpen, ca.600, worden gedeeltelijk van hout en gedeeltelijk van orgelmetaal (een lood-tin legering) gemaakt. 

Het orgel wordt voorzien van een MIDI interface, zodat er ook met Hauptwerk of soortgelijke programma's op kan worden gespeeld. Ook wordt het mogelijk om midi-bestanden die op dit, of andere orgels zijn opgenomen automatisch te laten afspelen.

Op een volgende pagina zie je een impressie ervan. Verder op mijn website hierover in de loop van de tijd meer!

Maandag 11 november

Nieuwe reacties

28.04 | 10:42

Goedemiddag, Ik heb geprobeerd de bouwtekening voor de windma...

31.07 | 12:44

dit is heel interessant

16.03 | 11:56

Goede middag, Hoe zou ik aan die tekeningen van een kleine windmac...

02.08 | 19:56

heel indrukwekkend